1 Iunie 2017 – Buftea, Primar Pistol Gheorghe

Ca în fiecare an de ceva vreme, din nou, la Buftea, de 1 iunie, copiii au fost vedete! Nu le-a lipsit absolut nimic și, cu mic cu mare, singuri sau însoțiți de părinți sau bunici, s-au distrat o zi întreagă în piațeta amenajată special pentru ei, în fața Primăriei. Aici, totul a fost pregătit în cel mai detaliu, pentru o zi de neuitat!

Pistol Gheorghe

Pistol Gheorghe

L-am găsit printre cei mici pe Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea, împărțind, cu plăcere, sute de baloane colorate, copiilor. De altfel, întreaga piață a fost decorată cu baloane și fanioane cu buline. Edilul i-a salutat pe copii, i-a mângâiat pe cei ­mici, pe unii dintre ei i-a luat în brațe și nu a refuzat nicio rugăminte de-a părinților de a se fotografia alături de ei. I-a trimis pe sărbătoriți la tonetele cu înghețată, oferită gratuit de către Primărie, i-a invitat la pop corn și vată de zahăr. Lângă intrarea în instituție, au fost instalate aparate cu apă rece și, tot de-o parte și de alta a clădirii, s-au organizat atelierele de pictat și creat forme din plastilină și s-au amplasat mesele de foosball și air hockey.

Nu a lipsit nimic!

Castele gonflabile, tram­­buline elastice, facepaiting, prințese, Mickey și Minnie în rol de prezentatori, Donald și Duffy printre cei mici, Sportacus, responsabil cu realizarea cățelușilor din baloane colorate, Hello Kitty și Minion, clowni – în orice loc, panouri cu supereroi alături de care te puteai fotografia, dresură de cățeluși, numere de magie, porumbei, trucuri, concursuri, dans, muzică și voie bună! Totul extrem de interactiv, cu participarea micilor spectatori. S-a jucat mimă pe ritmuri de rock și de vals, s-a dansat ”trenulețul”, iar la ”limbo” s-a trecut pe sub sfoara denumită șerpișorul Martinică.

Și, un mic amănunt de interior – am dat o fugă în Primărie. Și am văzut o imagine fără pic de regie – o echipa întreagă de oameni umflând sute de baloane ce urmau a fi dăruite copiilor, doar pentru a le aduce bucurie, de sărbătoarea lor. Am văzut și frigiderele cu înghețată, pregătite să facă față avalanșei de doritori…

Un show de neratat! O premieră pentru România!

Piesa de rezistență a zilei nu s-a lăsat mult așteptată, chiar dacă, pe scenă, o parte a surprizei era ușor dezvăluită. De undeva, de sub o husă neagră, ieșea o roată mare din ceva ce părea a fi o motocicletă agresivă, de genul celor pe care le-am văzut în filmul Mad Max. Și, da! La ora 13.40, prezentatorii au anunțat … ”invazia roboților”. Soarele arzător de până atunci s-a ascuns brusc în nori, a început să bată ușor vântul, iar muzica ce însoțea show-ul îți dădea fiori. Pe scenă și-a făcut apariția, dintr-o cușcă, Luciano Sultan, unul dintre cei mai buni producători de efecte speciale din lume și trupa sa de dansatori, momentul reprezentând o premieră pentru România. Costume unicat, de inspirație SF, realizate integral din materiale reciclabile, o chitară electrică spectaculoasă, un dans din viitor și multe jeturi de CO2 i-au strâns pe copii lângă scenă, de unde au admirat cu mare emoție momentul. Cei mari s-au declarat impresionați, iar la final, toată lumea a dorit să facă fotografii cu ”invadatorii”…

Pistol Gheorghe

Pistol Gheorghe

Petrecerea a continuat

Deși părea că punctul culminant a trecut, cei ­mici nu s-au lăsat duși acasă. Mai ales că pe scenă au început demonstrațiile de magie și mai ales pentru că înghețata tot nu se terminase! O zi de neuitat până anul viitor, de 1 iunie, când, cu siguranță, Primăria Buftea ne va încânta cu ceva și mai spectaculos! Un început de vară, foarte aproape de vacanța mare, o urare de sănătate pentru toți copiii și recomandarea primarului Gheorghe Pistol ca ”zâmbetul copilăriei să nu dispară niciodată!”.

Sursa: Jurnalul de Ilfov