Sâmbătă, 8 septembrie, din nou, orașul Buftea a fost gazda ospitalieră a unei competiții sportive de marcă. Ea a adunat două întreceri prestigioase: Concursul Internațional și Campionatul Național – ambele, la  anduranță (rezistență) ecvestră. Iar premiera balcanică a constituit-o proba de efort maxim, pe un traseu de 160 km. România a deschis astfel porțile unor confruntări sportive impresionante, de anvergură.

Evenimentul s-a desfășurat în spațiul din vecinătatea „Centrului Național de Fotbal”, Buftea. Au participat echipe din România, Bulgaria și Polonia, cu peste 50 de sportivi. Organizator al competiției a fost „C.S. Shagya”, la care și-au adăugat sprijinul material și moral „Consiliul Județean Ilfov” (CJI) și Primăria orașului gazdă. „Jurnalul de Ilfov” s-a numărat între partenerii media ai concursului.

Premiera balcanică

Viorel Dabija, organizator și dir. al  competiției, președ. C.S. Shagya a spus: „Proba de anduranță ecvestră la 160 km este una de campionat mondial. Iar la Buftea, ea s-a desfășurat pentru prima oară în competițiile balcanice. E un lucru excelent. Aici s-au întâlnit cele mai bune echipaje. Mulțumim tuturor celor care  ne-au sprijinit, sponsori, parteneri și prieteni.”

Oaspeți de onoare și gazde asemenea

Ca invitat de onoare s-a aflat preşed. „Societăţii Internaţionale Shagya” (ZSAA), dl. Ahmed Al Samarraie, din Germania. Edilul Gheorghe Pistol a declarat: „Mă bucură efervescența sportivă a tuturor participanților și revederea multora dintre ei, la acest campionat pe care îl găzduim. Am vrut să creăm cele mai bune condiții pentru desfășurarea întrecerilor. Îi felicit pe toți oaspeții noștri și îi asigurăm că următoarele ediții ale acestui minunat sport le vor depăși pe cele trecute.” În finalul zilei, Ansamblul de Dansuri Folclorice ”Doina Ilfovului”, al Centrului Cultural Buftea, a susținut un frumos spectacol. Irinel Scrioșteanu – CJI Ilfov și viceprimarul Alexandru Vaida au participat alături de organizatori la bucuria festivităților de premiere.

Sursa: Jurnalul de Ilfov