In vigoare de vineri 04.08 ora 09 pana sâmbăta 05.08 ora 21 
Fenomene vizate: val de căldură, temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;

COD ROŞU 
Vineri (4 august) şi sâmbãtã (5 august), valul de cãldurã care a debutat încã de luni (31 iulie) va continua sã se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitãţi şi se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 şi 84 de unitãţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 25 de grade. 
În zonele de câmpie şi de podiş ale judeţelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Sãlaj, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei şi care se vor situa între 39 şi 42 de grade. 

COD PORTOCALIU
În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 şi 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. 

Notã: Treptat, valul de cãldurã se va restrânge cãtre regiunile sudice şi va persista pânã spre mijlocul sãptãmânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere, în special în zonele de munte şi în jumãtatea de nord a ţãrii.