De Ziua Copilului, Buftea a devenit din nou tărâmul poveștilor, oferind experiențe magice, pline de culoare și voie bună celor mici. Copiii s-au reîntâlnit cu personajele de basm preferate, cu care s-au distrat ore în șir, și s-au desfătat cu bunătățile oferite gratuit de Primăria Buftea.

Magia a fost reactivată, de 1 iunie, în Piața Mihai Eminescu, din fața Primăriei Buftea, unde copiii au fost așteptați să se bucure de spectacole, concursuri și ateliere, cu multe tobogane gigant, trambuline, jocuri, face-painting, modelare de baloane, tarabe cu înghețată, vată de zahăr și popcorn, toate acestea fiind oferite gratuit invitaților de toate vârstele.
Mii de copii s-au întâlnit cu personajele de basm preferate, dar și cu animatori pe catalige. Cei mici au avut parte de experiențe pline de culoare și veselie și și-au creat, alături de părinții, bunicii și prietenii lor, amintiri de neuitat, într-o lume fără griji, o lume minunată creată special pentru ei, în care doar veselia și buna dispoziție au fost acceptate.
Decorul de poveste, cu personaje simpatice acvatice, personaje din povești, animale și plante, a împodobit spațiul din fața și de deasupra piațetei Primăriei Buftea, fiind pregătit de organizatori, ca de fiecare dată, până în ce mai mic detaliu.

Toate surprizele au fost oferite gratuit

Primarul orașului Buftea, Gheorghe ­Pistol, a fost, ca de obicei, alături de invitații săi, a interacționat cu ei, a făcut poze și a împărțit baloane, asigurându-se că petrecerea se desfășoară fără cusur. Angajații Centrului Cultural Buftea și ai Primăriei au fost la dispoziția tuturor copiilor veniți la sărbătoare și le-au oferit înghețată, vată de zahăr și popcorn, totul gratuit.
Cu aceleași arme magice pe care le stăpânește de mult timp Primăria Buftea, vremea a fost îmblânzită și nu a îndrăznit să le strice distracția petrecăreților. A fost o zi minunată, cu mult soare, iar norii sau vântul nu au avut curajul să își facă apariția în lumea veseliei de la Buftea.
Chiar dacă a fost o zi dedicată distracției, siguranța a fost prioritară, ordinea publică fiind asigurată permanent de agenți de pază, Poliție Locală și Jandarmerie, care s-au asigurat că nu apar incidente neplăcute la joacă. Tocmai pentru că au fost parcă mai mulți copii ca niciodată, la petrecerea de 1 iunie fiind foarte cald și mult soare, organizatorii s-au asigurat că toții invitații se hidratează corespunzător de la dozatoarele cu apă rece montate la intrarea în primărie. Oricum, în imediata apropiere, veghea vigilent un echipaj medical, pregătit să intervină urgent, în caz de nevoie.
Petrecerea a început în jurul orei 10.00, iar artiștii și animatorii le-au oferit celor mici, prin momente de teatru, muzică și dans, experiențe de neuitat, de 1 Iunie. Pentru cei mici a fost o sărbătoare minunată, în timpul căreia distracția a fost la cote maxime, ei participând cu entuziasm și implicare la toate momentele artistice dedicate lor.

Distracția a fost gândită pentru copiii de toate vârstele

Magia a fost sporită și de prezența și demonstrația fascinantă a roboților Transformers, care i-au impresionat prin măreția lor pe copii și pe părinți deopotrivă, și au stat răbdători la poze, cu atitudine prietenoasă.
Ziua Copilului, la Buftea, a fost și un eveniment simbol al reîntoarcerii la normalitate, după doi ani de pandemie și restricții.
Momentele de distrac­ție au fost gândite și în funcție de preferințele copiilor participanți, ei fiind antrenați la distracție, pentru toate categoriile de vârstă, prin spectacole de jonglerie, hula hoop, magie, teatru cu clovni poznași, cu poznașa Miss Piggy și personaje de circ.
Nu au lipsit atelierele de creație unde copiii au pictat sau au creat cu plastilină, bureți și hârtii colorate tot ce le-a venit în minte. Unii au ales să picteze tablouri pe farfurii, pe care apoi le-au expus sau le-au luat acasă. Trambulinele și jocurile mecanice au sporit distracția, iar panourile de poze au dat ocazia familiilor să își creeze frumoase amintiri, prin intermediul fotografiilor.

Petrecerea a fost organizată și cu sprijinul voluntarilor

”La mulți ani tuturor copiilor! Am așteptat cu nerăbdare ziua de 1 iunie, pentru a sărbători această minunată zi a copiilor. Am considerat că atunci când ne respectăm copiii, ne respectăm pe noi! Centrul Cultural împreună cu Primăria Buftea au așteptat minunații copii cu multe surprize, începând cu scenete, dans, tobogane, baloane și toate surprizele oferite în fața primăriei, și terminând cu înghețată, vată pe băț și popcorn. Ca în fiecare an, am obișnuit copiii să îi distrăm în fața Primăriei Buftea. Am avut într-adevăr doi ani de pandemie, dar efervescența de astăzi, demonstrează că au simțit lipsa acestor distracții. Ne-am alăturat și noi părinților și, împreună, ne-am bucurat de această minunată zi, a copiilor dragi. Ne-am pregătit pentru 5.000 de copii însoțiți de părinți. Programul a fost organizat în intervalul 10.00 la 18.00, iar totul este gratuit, ca de fiecare dată, ca să se simtă că cei mici au ajuns pe tărâmul distracției. Am fost foarte bine pregătiți, având inclusiv voluntari care s-au implicat în desfășurarea activităților din zona toboganelor. I-am avut alături, cu mai multe programe artistice și pe copiii de la clubul de dans Zedan, din Buftea, coordonați de prof. coregraf Cătălina Zedan, multiplă campioană la dans sportiv”, ne-a declarat primarul Gheorghe Pistol.

 

Sursa: Jurnalul de Ilfov