De 1 iunie, orașul Buftea s-a transformat într-un tărâm al poveștilor, al bucuriei și al jocurilor. Ca în fiecare an, Primăria Buftea, prin Centrul Cultural, a oferit în dar copiilor, de ziua lor, o minunată petrecere, care i-a purtat pe cei mici prin ținuturi de basm. 

Ore întregi, pe 1 iunie, în Piațeta Primăriei Buftea, copiii de toate vârstele au fost primiți într-o lume magică, cu spectacole, concursuri și ateliere, cu multe tobogane gigant, trambuline, jocuri, face-painting, modelare de baloane, tarabe cu înghețată, vată de zahăr și popcorn, toate acestea fiind oferite gratuit invitaților, mari și mici.

Mii de baloane colorate au împodobit spațiul din fața și de deasupra piațetei Primăriei Buftea, decorul de poveste fiind pregătit de organizatori până în ce mai mic detaliu. Primarul Gheorghe Pistol a avut, ca de obicei, grijă de invitații săi de toate vârstele, aflându-se permanent printre aceștia. Domnia sa, personal, alături de Robert Nagy, directorul Centrului Cultural Buftea, și angajați ai Primăriei și Centrului Cultural Buftea, a împărțit peste 3.000 de baloane colorate tuturor copiilor veniți la sărbătoarea cea mare organizată în cinstea lor. Dar noi putem spune, cu mâna pe inimă, că sărbătoarea celor mici a fost trăită cu o intensitate la fel de mare și în rândul părinților și bunicilor prezenți în Piața Mihai Eminescu, din Buftea. Distracția și voia bună nu aveau cum să nu te molipsească și să te facă, fie numai și pentru câteva ore, să te bucuri de Ziua Copilului, cu ochi și suflet de copil.

Vremea a ținut cu cei mici

La Buftea, parcă și vremea a funcționat conform dorinței organizatorilor, de dragul copiilor. În ciuda avertizărilor de tot felul, Zâna cea Bună i-a ținut în frâu pe spiridușii cei năbădăioși ai furtunii, iar norii nu au îndrăznit să lase niciun strop de ploaie să cadă până la finalul petrecerii, o petrecere mult mai amplă, cu mai mulți invitați și cu și mai multe personaje, față de anii precedenți.

Fiind foarte cald și mult soare, organizatorii au făcut apeluri repetate pentru ca toți cei din piață să se hidrateze de la dozatoarele cu apă rece montate la intrarea în Primărie. Oricum, în imediata apropiere, veghea vigilent un echipaj medical, pregătit să intervină urgent, în caz de nevoie.

Petrecerea a început în jurul orei 11.00, cu Trupa Pam Pam, care a fost adusă cu greu de organizatori, din cazua agendei foarte încărcate, pentru prima dată la Buftea.

Artiștii Pam Pam au fost foarte entuziasmați să întâlnească copiii cărora le-au urat, prin teatru, muzică și dans, „La Mulți Ani“, de 1 Iunie! Pentru cei mici, a fost un spectacol pe cinste, care i-a distrat și i-a determinat să cânte, să danseze și să aplaude permanent.

Minnie și Mickey Mouse i-au antrenat, pe parcursul zilei, pe copii, alături de mascote Disney precum Gooffy, Donald, Daisy și Pluto sau alte personaje îndrăgite și de clownii poznași Fifi, Nino și Tonio. Le-au fost alături personaje pe picioroange, care se plimbau tacticoase printre pitici, părinți sau bunici și făceau răbdătoare poze, la dorința celor mici.

Tot ce este mai bun, de dragul copiilor

Talentații și tineri artiști bufteni, membri ai Ansamblului ”Doina Ilfovului” și cei ai Asociației Voința Buftea, au oferit momente artistice extraordinare, dansuri populare și moderne.

S-a dansat foarte mult, s-au spus foarte multe glume și au fost organizate și mai multe jocuri distractive, la care cei mici au participat cu entuziasm și au aplaudat cu multă bucurie. Momentele antrenante organizate de mascote au alternat cu demonstrația fascinantă a roboților Transformers, care au impresionat prin măreția lor, dar și prietenia cu care au stat la poze, și a Magicianului, venit special la Buftea cu reprezentațiile sale fantastice.

La fel de mult divertisment, râs, voie bună a oferit și Trupa Circului As, din București, care a prezentat pentru copii spectacolul ”Arena surprizelor”. Cei mici au avut parte de un adevarat ”recital” de jonglerie, momente de comedie, hoola-hop cu participantele de la Next Star, Lorena și Alexia Cristea, echilibristică pe role cu Florin Stoian, alias clownul Charlie, momente comice cu clownul Rico și renumitul interpret de beat box Macarie Enache, din Focșani.

Povestestea zilei de 1 iunie a culminat cu dresuri cu porumbei, iepurași, veverițe  din Chile, broscuțe țestoase din Amazon și multe alte jocuri pentru cei mici.

”Noi nu am vrut să treacă neobservată această zi. Din contră, considerăm ziua de 1 Iunie o sărbătoare a orașului, sărbătoare a tuturor copiilor. Nu numai eu, ca primar, în general Primăria Buftea acordă o mare atenție copiilor și pot să spun că îi și iubim. I-am așteptat aici cu foarte multe concursuri, foarte multe surprize, ­le-am simțit zâmbetul pe buze, și asta denotă faptul că au fost mulțumiți de ceea ce le-am oferit. În fiecare an acordăm atenție tinerilor, pe toate planurile, culturale, sportive, educaționale și ne bucurăm că părinții au înțeles că le vrem binele copiilor lor, pentru că copiii dânșilor sunt și ­copiii noștri.

Pentru aceste surprize pe care le-am oferit de 1 Iunie, am antrenat inclusiv copiii de la Centrul Cultural al orașului  Buftea și de la Asociația Voința Buftea, care și ne-au prezentat dansuri populare și dansuri moderne.

De 1 Iunie, toți copiii merită aceleași  daruri. Astăzi au venit cu preponderență copiii din orașul nostru și din alte localități, pentru că unele comune au renunțat din cauza vremii neprielnice să mai țină acest eveniment. Ne-am bucurat că am sărbătorit cu toții la Buftea  și îi așteptăm pe copii în fiecare an”, ne-a declarat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.