IMPORTANT! ELIBERAREA CĂRȚII DE IDENTITATE PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ/ALERTĂ!

               ! În contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19, pentru evitarea prezentării la sediile serviciilor locale de evidență a persoanelor a unui număr mare de cetățeni, ținând cont și de faptul că în ultimele săptămâni foarte mulți cetățeni care au locuit temporar în străinătate au revenit în România, pe perioada stării de urgență/alertă vor fi eliberate acte de identitate doar pentru situații deosebite, care implică pierderea, furtul ori distrugerea documentului de identitate.

         ! În acest context, rețin atenția disp. Art. 14 din anexa nr. 1 la Decretul privind instituirea stării de urgență/alertă pe teritoriul României, potrivit cărora Se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice, care expiră pe perioada stării de urgență/alertă.”

                   ! În cazul în care vă aflați intr-o situație deosebită precum cele enunțate mai sus, sau alte cazuri justificate, depunerea cererilor pentru eliberarea actelor de identitate sau stabilirea reședinței, se va face doar în baza unei programări telefonice, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor la care este arondată localitatea de domiciliu/reședință.

Datele de contact ale serviciului :

Oraș Buftea, Jud. Ilfov, P-ța Mihai Eminescu nr. 1, parter
Tel. 031.824.12.34 – interior 2220; 0734 33 00 54

 PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

Luni : 08:00 – 16:30
Marți : 08:00 – 18:30
Miercuri : 08:00 – 16:30
Joi : 08:00 – 16:30
Vineri* : 10:00 – 12:00 – pentru furnizări date
     

ANUNȚ

În situația în care se impune, petentul poate să solicite audiență la șeful serviciului pentru scurtarea în mod justificat a termenului de eliberare a actului.    

CONTRAVALOAREA ACTELOR DE IDENTITATE este :

     CARTEA DE IDENTITATE  (C.I.)                                 – 7 LEI

    CARTEA DE IDENTITATE PROVIZORIE (C.I.P.)    – 1 LEU

 În următoarele cazuri:

– schimbării de domiciliu;

– preschimbării BULETINULUI de identitate;

– înscrierii vizei de reședință,

Termene de eliberare:
– carte de identitate – 7 zile calendaristice
– carte de identitate provizorie – 2 zile lucrătoare
– viză de reședință – 2 zile lucrătoare

 

Plățile taxelor pentru actele emise de către Serviciul de evidență a persoanelor se pot face în contul Primăriei orașului Buftea RO75 TREZ 42221330208XXXXX, astfel:

  • prin ordin de plată,
  • on line, cu card bancar;
  • pe ghișeul.ro sau
  • direct la ghișeul primăriei, Serviciul de taxe și impozite, camera M1, etajul 1.

Acte necesare

În atenția cetățenilor care se adresează Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date

Cererile pentru eliberarea actelor de identitate se depun personal, iar cărţile de identitate se eliberează titularilor. In situaţia în care solicitantul  nu se află în ţară, mandatarul va prezenta procură pe care se află aplicată fotografia titularului, autentificată de misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră al României din statul în care se află solicitantul. […]